Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

 

                                                                    Ilarion - Ionescu  Galati

 S-a nascut la data de 17 septembrie 1937. A patruns în domeniul muzicii învatand mai întai cantul la vioara: pana la 12 ani, în particular, cu Jean Bobescu, iar din anul 1949, la Liceul de Muzica din Bucuresti urmand apoi Conservatorul de muzicã al aceluiasi oras ale carui cursuri le absolvã în 1959. La aceste doua institutii a avut ca profesori mari personalitati ale vietii muzicale romanesti: George Manoliu si Vasile Filip, Constantin Bobescu, Emanuel Elenescu, George Breazul, Zeno Vancea si multi altii.
  Ca violonist a castigat Premiul I la Concursul "G.Enescu", editia 1960; a cantat ca solist cu toate orchestrele din tarã, parcurgand mare parte din repertoriul specific- ba, mai mult, a fost primul interpret din Romania al Concertului nr.1 pentru vioarã de D. Sostakovici; a sustinut turnee de recitaluri in China, Mongolia, Franta, Spania, Rusia; a cantat cu mari dirijori ai epocii....Dar marele sãu talent nu s-a putut limita la doar cele patru coarde ale violinei.
A inceput studiul dirijatului mai întai în particular , cu Mircea Basarab si apoi, între anii 1965-1968, la "Ecole Normale Superieur de Musique" din Paris, cu Pierre Derveaux si Charles Munich, obtinand Premiul I si "Licence a l`unanimite de Jury";   în anul 1970 a mai participat la doua serii de cursuri sustinute  de Eugene Ormandy, la Philadelphia, si Leopold Stokovschi, la New York.
   Din anul 1968 a ocupat- prin concurs- postul de dirijor permanent al filarmonicii "Gheorghe Dima" din Brasov, post ocupat pana la pensionarea sa (1999)
   In diferite perioade, Maestrul Ilarion Ionescu-Galati a detinut , prin cumul, si alte posturi de dirijor cu caracter permanent: la Teatrul Muzical din Brasov(1980-1985), la Orchestra Simfonicã din Gavle- Suedia(1972-1982), la Orchestra Simfonicã din Winterthur-Elvetia(1980-1984) si la Orchestra Simfonicã din Istambul-Turcia(din anul 1977 si pana in prezent). De asemenea a colaborat cu multe orchestre importante din Europa, Asia si America, avandu-i sub bagheta sa pe toti marii solisti romani ai epocii precum si multi din marii solisti ai tarilor in care a concertat.
  Pe langa activitatea interpretativa , a sustinut si o bogata activitate pedagogicã, si în tara si în alte centre muzicale ale lumii, a participat la numeroase festivaluri muzicale sau în jurii de concurs.