KÖYÜMÜZÜN EKONOMİK DURUMU
Halkımız, geçimini tarım, hayvancılık ve işçilikle temin etmektedir. Engebeli ve sınırlı arazi yapısına rağmen köyde buğday, arpa,mısır ve nohut üretimi yapılmaktadır. Tarlası biraz fazla olanlar, endüsriyel tarımın hammad- delerinden olan anason ekimi yapmaktadırlar. Buğday, nohut, mısır ve arpa köyümüzde yetiştirilen hububat ürünlerinin başında yer alır. Buğday hasadı tamamen patos makinesiyle yapılmaktadır. Harman yerine ya da tarlanın uygun yerine yığılan buğday desteleri burada patoza verilmekte ve tanelerle samanlar birbirinden ayrılmaktadır.
Meyvecilik alanında tam olarak bir faaliyet görülmese de yöremize, köyümüze has olan "Aliveren Kirazı" yetiştirilmektedir. Bu kirazımız, Acıpayam, Gölhisar(horzum) ve Çameli civarında çok rağbet görmektedir. Bu kirazın en önemli özelliği; suyunun çok, tadının da fazla oluşudur.
Köyümüze has yetiştirdiğimiz kirazların yanısıra, Napolyon, Dalkıran, Akkiraz gibi kiraz çeşitlerinin de köyümüzde üretimi yapılmaktadır.
Hayvancılık, yöremizde gereği gibi yapılamamaktadır. Hayvancılık denince köyümüzde akla küçükbaş hayvancılığı gelmektedir. Önceleri sayı bakımından daha fazla yetiştirilen hayvanlar, günümüzde arazinin ekime daha çok ayrılması sebebiyle küçükbaş hayvancılığı da yok olma sınırına dayanmıştır.
Yörede işçilik, en büyük ekonomik kaynağı oluşturur. Bahar aylarında başka köylere çapa yapmaya giden halk, Ağustos ayının sonlarında İzmir Çamaltı Tuzla İşletmesi'ne mevsimlik işçi göndermektedir. Buraya sadece erkek işçiler girmektedir. Bunun yanında, Dalaman ve İzmir gibi pamuk yetiştirilen yerlere de kadınlı erkekli mevsimlik işçiler gitmekte ve birbuçuk iki ay kadar oralarda yatılı olarak kalmaktadırlar. Ayrıca bu pamuk üretimi yapılan yerlere çırçır işçileri gitmektedir. Kişisel faaliyet olarak bazıları da pamuk çapalarına gitmektedir. Köyümüzün doğusunda yer alan ve soğan yetiştirmeleriyle ün kazanmış olan Çamköy'e de yine Eylül ayında, soğan kazma işçileri günlük olarak gitmektedir.
Köyümüz halkının bir diğer gelir kaynağı da halıcılıktır. Halıcık, köyümüzde 1960'lı yıllardan beri en önemli ekonomik faaliyettir. İlköğretim 1. sınıfına gelmiş çocuğu olan her evde mutlaka bir halı tezgahı vardır. Halıcılık, daha çok Isparta ve Milas halı dokumacılığı tipindedir. Halıcılık daha çok, kış aylarında yapılmaktadır. Yaz aylarında ise tarım ve diğer işlerle uğraşılmaktadır.
Köyümüzde; 2 değirmen, 3 bakkal, 5 kahvehane ; 1 otobüs, 3 minibüs, 12 taksi, 30 traktör ve 120 motorsiklet bulunmaktadır.