Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Funbo - Frötuna
020817 Allianshallen C (Alliansspelen)

Odds: 2,05 3,00 1,25

Frötuna kom två i västra fyran förra året och tog sig via kval till division tre. Därför måste vi hålla Frötuna som favoriter i denna match. Matchen kommer att bli jämn men Funbo kommer att gå vinnande ur kampen.

Detta är lagens första match i årets upplaga av alliansspelan och det finns risk för många misstag då detta är Funbos första match på säsongen och förmodligen även den första för Frötuna.

Funbos skyttekung, Petter Sundström har missat många träningar pga arbete så det är frågan om han kommer att få spela från start i denna match. Vi hoppas att han ska kunna slita sig ifrån jobbet och pumpa in ett par kassar.

Funbo har ett par pass med sig ifrån försäsongen som drog igång i Juli och just det kan bli skillnaden mellan lagen

Vårt Tips: 4-2 (2,05)

Slutresultat 1-3 (1,25)

Ajajaj, fel direkt, årets första match och så går det så här, skärpning!!!

Juniortakter av Vargarn

Första matchen för säsongen och första förlusten. Frötuna tog tag i spelet direkt och rullade på bra medan Funbo spelade stressat och hafsigt. Det var två mycket duktiga målvakter som gjorde att halvtidsresultatet hamnade vid 0-0. Debutanterna i Funbo gjorde bra ifrån sig. Många av dom fick bara 1 period på sig med alla visade upp ett bra spel. Hetast av dom alla var Mikael Persson som spelade forward tillsammans med Björn Pålsson och Petter Sundström som center. Denna kedja var den bästa i Funbo under den första perioden. I målet visade Mattias "Murre" Norén upp ett stabilt målvaktsspel.

I andra perioden verkade det som om spelarna blev trötta. Man slutade jobba hem och tog inte sitt ansvar i försvarsspelet. Frötunas ledningsmål kom till efter slarv och dåligt markeringsspel av Funbo. Sedan var det tid för en annan debutant att visa upp sig inför Funbo fansen. Joakim Berglind slog in kvitteringen med en rykande backhand assisterad av Johan Krantz vid ett frislag.

Sedan fortsatte juniorspelet och Frötuna kunde dra ifrån till 3-1.

Detta var ingen match att lägga på minnet men det finns ju tid för laget att förbättra bristerna till seriestart. Med tanke på antalet nya spelare så är det kanske inte så konstigt att spelet inte stämde heller, men vi är säkra, det kommer.

Spelare som debuterade i Funbo tröjan idag var: Mattias Norén, Mikael Persson, Per Rundgren, Joakim Berglind, Martin Fredén och Mattias Unander

Mattias Norén
Spelade ett stabilt målvaktsspel och visade att det kommer att krävas mycket för att peta honom ifrån målvaktsplatsen.
  Johan Boberg
Slet och kämpade hela matchen, vek sig inte en tum. Johan verkar få förnyat förtroende som lagkapten och han tog det ansvaret bra.
    Mikael Persson
Inga poäng av måltjuven men ett bra spel, tillsammans med Petter och Björn så spelade dom tillsammans ut Frötuna ordentligt. Mikael debuterade idag och gjorde det bra, ser lovande ut..
Spelet
Okey, det var första matchen på säsongen och ett Funbo med en massa debutanter, men spelet måste bli bättre. Vi vill inte se ett hafsslafs Funbo, vi vill se ett skönspelade gäng med fina passningar och snygga mål. Men det kommer.