Designed by Dr. Attila Öz
 
 

AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ

Uzm.Dr. İ. Attila ÖZ, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Seyhan/ADANA

Çene Cerrahları, Dünya'da Oral ve Maksillofasiyal Cerrahlar (Oral & Maxillofacial Surgeon) olarak bilinirler. Türkiye'de Çene Cerrahları, Diş Hekimliğinin Uzmanlık branşı olan Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalında Uzmanlık eğitimi almış olan Hekimlerdir.                                                             

OPERASYONLAR

ÖNERİLER

ANASAYFA

BENİM SEÇTİKLERİM

 

 

 LASER CERRAHİSİ

Laser tiplerinden karbondioksit laser, dişetlerindeki melanin pigmentasyonunun (koyu-kahverengi renkleşmelerin) giderilmesi için estetik amaçla kullanılmaktadır. Kronik sigara içen ve bazı sistemik hastalıkları olan kişilerde görülebilen bu renkleşmeler normal (sigara içmeyen) bireylerde de  görülebilmektedir. Özellikle sigara tiryakilerinde uygulanan tedavi sonrası uzun dönemde renkleşmelerin tekrarlama olasılığı yüksektir.  Ancak sigaraya bağlı olmayan fizyolojik renkleşmeler tamamen giderilebilmektedir. CO2 laserin estetik amaçlı yapılan dişeti cerrahisinde (gingivektomi, gingivoplasti) kullanımı oldukça avantajlıdır. Frenektomi, epulis eksizyonu ve vestibüloplasti  gibi ağız içinde gerçekleştirilen yumuşak doku operasyonlarında CO2 laser; steril ve net bir çalışma imkanı sunarak operasyon sırasında ve sonrasında yok denecek kadar az kanamaya neden olur. Dolayısıyla minimal düzeyde ağrı ve ödem  meydana gelir ve hasta memnuniyeti maksimum düzeyde sağlanır. Kriyo cerrahisi; basınç altında sıvılaştırılmış nitrojenin dokuya tatbiki sonucu oluşan donma ile dokunun ortadan kaldırılmasını amaçlar. Aynı prensip ile dişetindeki koyu-kahverengi renkleşmeler de giderilmektedir. Periodontal cerrahi dişleri çevreleyen destek dokunun (periodonsiyum)  telafisine yönelik; çoğunlukla dişeti iltihaplanmasına yol açan bakteri plağı ve diş taşlarının diş kök yüzeylerinden temizlenmesi amacıyla dişetinin cerrahi tekniklerle ayrılması, küretaj ve kök yüzeyi düzeltilmesi işlemlerini kapsar. Periodontal hastalık sonucu dişlerin köklerini çevreleyen alveol kemiğinde kayıplar söz konusu olabilir. Böyle durumlarda açığa çıkan kök yüzeylerine çeşitli biyomateryaller yerleştirilerek dişlerin destek dokusunun telafisi sağlanabilir. Yine dişetlerinde çeşitli hastalıklara veya ilaç kullanımına bağlı olarak gelişen kabarık dişeti dokuları estetik dişeti cerrahisi (gingivektomi/gingivoplasti) ile düzeltilir.

.                      

Resim 1: Dişetinde koyu renkleşmeler                                               Resim 2: CO2 Laser ile tedavi edildikten sonra

                                                                                                                    elde edilen estetik dişeti görüntüsü

*Aynı sonuçlar kriyo cerrahi ile de alınabilmektedir.                                                                                  

 

 


 
Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!