DOĞU ANADOLU'NUN TÜRKLÜĞÜ


ATIN HİKMETİ

Şimdi Batılı ve Rus yazarların iddialarını ele alarak inceliyecek, DOĞU ve GÜNEYDOĞU ANADOLU'nun tamamen TÜRK toprağı olduğunu, orada yaşıyan, bizden farklı gösterilip, "kürt" adı altında toplanarak bizden koparılmak istenen halkın aslında bizden olduğunu ortaya koyacağız.

Farklılık ne demektir?.. Irk farkı, dil farkı, din farkı, kültür farkı... başkası var mı? Yok!. Öyleyse bunları birer birer ele alalım.

Batılı dil uzmanları AVRUPA dillerinin, eski İRAN dili ZENT ile HİNT dili SANSKRİT'ten geldiğini kabul ederler. "Bu dili kullanan en eski halkın ARYAN'lar olduğunu"; ve "ASYA'da SLAV, BALTIK, ARNAVUT, ERMENİ ve KÜRT dilinin; AVRUPA'da ise ALAN, SAKSON, YUNAN, İTALİK ve GERMEN dillerinin anası olduğunu" söylerler.

Andre BERTHOLD ise 1930'larda yazdığı kitapta "TEK bir kaynaktan bu kadar uzaklara yayılmanın ancak AT ile mümkün olabileceğinden" hareketle; atın anayurdunu aramış ve bunu HİNDUKUŞ Dağları olarak kabul etmiştir. (1)

Buna göre AVRUPALILAR'ın kökü ORTA ASYA'ya dayanır!.. Yazar ayrıca "Avrupalıların hiç bir konuda öncülük gösteremediklerini, ancak daha evvel medenileşmiş kavimlerin talebesi olduklarını" da ekler.

BERTHOLD, TÜRKLER'in anayurdunu da TANRI DAĞLARI'nın ötesine atar!.. Sonradan bu bölge ALTAY DAĞLARI olmuştur...

Bu iki teori birleştirilirse; Avrupalılar medeniyeti, atı kullanan ALTAYLI TÜRKLER'den öğrenmişlerdir!... (2)

Ancak 1990'ların başında, iki Sovyet bilim adamı, Avrupalıların ve Hint-Avrupai dillerin anayurdu olarak ANADOLU'yu göstermiştir.

Bu görüş pek çok bilim adamı tarafından da desteklenmiştir.

Şu halde artık Batılı tarihçilerin bile kabul ettiği, ve bizim taklitçi tarihçilerimizin de farketmesi gerektiği gibi, MEDENİYETİN BEŞİĞİ ORTAASYA'dır... ANADOLU'dur, MEZOPOTAMYA'dır... MISIR'dır... HİNDİSTAN'dır, ÇİN'dir... Ama asla AVRUPA DEĞİLDİR!..

Bu saydığımız bölgeler ortak bir özellik taşır.

Anadolu ve Mezopotamya'da DİCLE ve FIRAT, Mısır'da NİL, Hindistan'da İNDUS, Çin'de HUANG-HO (Sarı Irmak) nehirleri medeniyetin yeşermesine imkân tanımışlardır. (3) ORTAASYA'da ise sonradan kuruyan büyük bir İÇ DENİZ vardı.

TÜRKLER'in ve AT'ın bu medeniyetin yayılmasındaki rolü büyüktür. TÜRKLER hep devre dışı bırakılırken, BERTHOLD iki önemli gerçeği dile getirerek büyük bir katkıda bulunmuştur:

1) AT olmadan bu ORTAASYA medeniyeti dünyaya yayılamazdı!..

2) Avrupalılar hep kendilerinden öncekilerin medeniyetine konmuştur... Onun söylemediği husus;

3) "AT'ı en çok kullanan milletin TÜRKLER olduğudur.

AT ise önce AMERİKA kıtasında görülmüş, evriminin son döneminde BERİNG boğazından ASYA kıtasına geçmiş, BOZKIR halkı tarafından ehlileştirilmiş, MEZOPOTAMYA'da savaş arabalarında kullanılmış, sonra da çeşitli TÜRK boylarının dünyanın dört bir tarafına yayılmasına imkân sağlamıştır. (4)

Hemen hatırlatalım: Dünyanın dört bir yanına yayılanlar TÜRKLER'dir, Kürtler'in kendilerini bağlamaya çalıştıkları Aryanlar değil!..

________________________

(1) Yavuz, Edip; Tarih Boyunca Türk Kavimleri, Kurtuluş Matbaası, Ankara, 1968 sf.V
Berthold, Andre; 1. Türk Tarih Kongresi sf.33

(2) Yavuz, Edip; aynı eser.

(3) Güneydoğu Anadolu'da ve Mezopotamya'da şehirleşme M.Ö.9000, Konya-Çatalhöyük'te M.Ö.8000, Mısır'da M.Ö.7000, Hindistan'da M.Ö.5000, Çin'de M.Ö.4000 yıllarındadır. Ege bölgemizde M.Ö.3000'dir. Yunanistan'da, İtalya'da M.Ö.2000'den önceye gitmez. Bütün Batı dillerinin kökünün M.Ö. 2000 yıllarında Anadolu'da ortaya çıktığı son araştırmalarda tesbit edilmiştir. Aryan kelimesine (Iranian) temel teşkil eden İran medeniyeti de Pers İmparatorluğu ile ancak M.Ö. 500 yıllarına uzanır.
Barraclough, Geoffrey; Times Dünya Tarihi Atlası, Karacan Yayınları, İstanbul, 1980
Times Dünya Tarihi Belgeseli, TRT-TV (1986 gösterimi)

(4) Atlar Belgeseli, TRT-TV (1987 gösterimi)
Halbuki ORTAASYA'da 15.000 öncesine ait toplu yaşama merkezleri bulunmuştur.
KÂZIM MİRŞAN'ın bu konudaki çalışmaları tarihe ışık tutacak niteliktedir.

"Türklerin yerleşme tarihine dair onomotoloji tahlillerinde büyük mesafelerin önemi yoktur. Sonsuz steplerde sayısız devletler kurmuş olan Türkler'e ait yer isimlerini saklayan Erdel'den Pamir'e, Huang-Ho'dan Tondra'ya kadar uzanan saha, bir bütündür."
(Rasonyi l., 2. Türk Tarih Kongresi sf. 584)

Yavuz, Edip; yukardaki eser, sf.VII
Peters, Richard; Neenmals, Ural-Altaische Sprachen in Amerika, (makale), New York

***
  • SONRAKİ SAYFALAR : DEMİRDEN DAĞ NEREDE? , ELAMLAR , DİĞER PROTO TÜRKLER , GOG-MAGOG TABİRİ NEREDEN GELİYOR? , GİRİŞ