Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Lees hier het laatste nieuws over FC Utrecht

NIEUWS MAART 2000:

Nicolas Ouedec is op proef bij FC Utrecht. De Franse 7-voudige international, speelt niet zoals eerder vermeld een oefenwedstrijd, maar maakt wel een training mee, van Utrecht. Donderdag wordt beslist, of Utrecht hem voor de rest van het seizoen huurt. Aanleiding voor deze bliksemactie, is het wegvallen van Marinus Dijkhuizen, die in het duel met Heerenveen zijn pols brak.

Utrecht speelde vanmiddag met 3-3 gelijk tegen AZ. Utrecht kwam na een dik half uur op voorsprong door Alfons Groenendijk, na een mooie carambolage. Maar binnen 2 minuten lag de bal er aan de andere kant alweer in, al dan niet in buitenspel-positie, maakt John Bosman er op een mooie manier 1-1 van. Na een overtreding op Robbemond, schoot andermaal Groenendijk met een mooie boog hem achter Moens waardoor Utrecht, zo dacht men, met een voorsprong de rust in kon gaan. Maar in de allerlaatste seconde van de eerste helft, was het dan alsnog 2-2 door Fernando Ricksen. De tweede helft was voor Utrecht. Het kwam dan ook verdiend op voorsprong, de rebound uit een schot van Van der Gaag, ging via de knie van verdediger Peter van de Berg in eigen doel. Maar ook deze voorsprong werd weer pijlsnel uit handen gegeven, Youssef Fertout draaide weg van Zwaanswijk en trok de stand weer gelijk. Utrecht probeerde het nog wel, wat leidde tot een mooie kopbal van Mitchell van der Gaag, maar het mocht niet meer baten.

Frans Adelaar wordt de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. De jonge oefenmeester, de huidige assistent van Mark Wotte, zal volgend seizoen samen met Foeke Booy de touwtjes in handen krijgen in Utrecht. Mark Wotte vertrekt naar alle waarschijnlijkheid naar NAC Breda, waar het contract van Trainer Kees Zwamborn niet wordt verlengd.

Utrecht speelde vanmiddag in eigen huis gelijk tegen Champions League kandidaat SC Heerenveen. Heerenveen kwam op voorsprong door een volley van Talan. Maar Utrecht kwam beter in de wedstrijd en dit leidde tot een goal van Robbemond. Na rust ontspon zich een mooie krachtmeting, waar Heerenveen aan het langste eind leek te trekken, omdat andermaal Talan de bal achter de wederom sterk keepende Wapenaar wist te schieten. Maar na een overtreding van Radomski, en de daarop volgende rode kaart, tegen Groenendijk, wist Robbemond d.m.v. een penalty de eindstand 2-2 op het bord te brengen, net als een vorig jaar.

Mark Wotte vertrekt aan het eind van het seizoen bij FC Utrecht. Het bestuur acht de Enschedese Wotte mede-verantwoordelijk voor de povere resultaten, van de afgelopen 2 jaar. Wotte zelf zegt dat het matige spel ligt aan het feit dat er geen grote aankopen zijn gedaan. FC Utrecht heeft al gesproken met een trainer, waarschijnlijk gaat het hier om Co Adriaanse, de oefenmeester van Willem II. Maar ook de namen van Frans Adelaar en Fritz Korbach worden genoemd. Wotte is een van de weinige trainers van de afgelopen seizoenen, die zijn contract wel mag uitdienen.

Didier Martel vertrekt mogelijk naar het buitenland. De stylistische Fransman, krap 1 jaar in dienst van FC Utrecht, zegt zelf, als er een club komt die en Europees voetbal speelt, en 10 Miljoen voor hem wil neertellen, dat hij na de winterstop dan vertrokken is.

FC Utrecht verloor zondag voor de 3e keer dit seizoen met 3-4. Vanmiddag was Feyenoord de boosdoener. In een enerverende wedstrijd, met veel kansen en een hoop spelvreugde, nam Feyenoord via Paul Bosvelt na een klein half uur de leiding, een schitterende lob, passeerde Harold Wapenaar, zij het via zijn eigen achterhoofd. Doordat bij deze goal een aantal Feyenoord-supporters die in Vak M terecht waren gekomen, hierop gingen juichen, werden zij belaagd door Utrecht-supporters, en moesten zij onder ME-begeleiding worden overgebracht, door de gracht, naar de 2 Feyenoord vakken. Dit kon natuurlijk nooit goed gaan, de emoties liepen hoog op, en het kwam tot enkele schermutselingen, waarbij tientallen stoeltjes sneuvelden. Scheidsrechter Jol, staakte de wedstrijd terecht 12 minuten. Na de korte pauze, nam Feyenoord direct op 0-2. Jan de Visser tikte een voorzet van wederom Paul Bosvelt met speels gemak in. De wedstrijd leek gelopen, maar 2 minuten voor rust, was het Patrick Zwaanswijk, die de spanning in de wedstrijd terugbracht, door een rake kopbal uit een corner. Na de rust, was het direct 1-3 door andermaal Jan de Visser, iedereen liet hem zomaar lopen, en met een simpel schuivertje naast Harold Wapenaar, leek de wedstrijd weer gespeeld. Maar toen Marinus Dijkhuizen daarna de 3-2 binnengleed, na goed doorzetten van Rodney Cairo, was de spanning weer helemaal terug, en ging het Utrechtse publiek er ook weer helemaal achter staan. Na enkele kansen over en weer, kwam Feyenoord weer gelukkig op voorsprong, Cruz, bezongen onder Julio Matthaus, zette de Utrechtste verdediging te kijk, en maakte de marge weer 2. Nog geen minuut later, bleef John de Jong goed op de been, en maakte de 4-3 in deze krankzinnige wedstrijd. De omsingeling van het doel van Jurek Dudek kon beginnen. Na een schot op de paal van John de Jong en een balletje op de lat van Martel, had FC Utrecht een zuivere penalty moeten hebben, omdat Bosvelt, die geen onopvallende rol speelde, Dijkhuizen in de haren vloog en hem het verder spelen onmogelijk maakte. Maar scheidsrechter Jol, die verder een goede wedstrijd floot, weigerde om de bal op de stip te leggen. Dit tot grote ontzetting en verbijstering van het Utrecht publiek, die daarna cynisch zongen: "Wat is Feyenoord zonder Jol?". Het bleef bij 4-3, het publiek had een schitterende wedstrijd gezien, en daarom was het applaus na afloop dan ook terecht.