Spre rezolvare ...
câteva probleme de logică

Am observat că nu foarte mulți dintre vizitatori au încercat să rezolve probleme de logică. Mă simt astfel obligat să fac câteva precizări.

     Gluma matematică este o "păcăleală" cu subiect matematic, o poznă ori un fapt nu prea serios, care face ca de multe ori să răsară un zâmbet.

     Tematica recreațiilor matematice este mult diversificată (cântăriri, manevre, combinații, etc) dar, indiferent de temă, nu trebuie scăpat din vedere că adevăratul scop nu este de a determina unele elemente concrete (câți ani au copii, câte gutui sunt în gutui, ce culoare are casa din mijloc, etc) ci acela de antrenare a gândirii, de formare și dezvoltare a flexibilității în gândire, de a prilejui satisfacțiile micului act de creație și de a pregăti mintea pentru efortul marii creații.

     Problema este ca un pom care are rădăcini (datele problemei), trunchi (textul), crengi (căile de rezolvare) și un singur fruct (soluția). Se observă că trebuie privit mai jos de text, rădăcinile nefiind văzute la suprafață ... Odată plecat în sus, pe o anume ramificație de crengi pe care nu găsești "fructul", este în zadar să stai în vârful pomului și să strigi că "pomul ăsta n-are fructe" - există destui care se apucă apoi să demonstreze că fructul nu există. În acest caz trebuie să cobori, măcar până la prima ramificație, și să reiei urcușul pe altă creangă. Dacă nu te descurci printre crengi și nu vezi fructul din cauza frunzelor, și dacă tot "esti în pom", ar fi indicat să cobori, să te odihnesti o zi, două, la umbra problemei. Între timp, s-ar putea ca soluția să pice singură, ca o pară mălăiață ... Dacă nu, vei relua căutările cu forțe proaspete.

     Și dacă totuși ... întrucât curiozitatea este un factor al creativității și, chiar dacă n-ai reușit să urnesti "piatra", apelează la "solutia oficială", printr-un simplu e-mail. Tot vei fi câștigat ceva ...

     În încheiere, trebuie să vă fac cunoscute câteva vorbe de duh ale unor genii :

  • Inspirația este 99% transpirație (EDISON)
  • Geniul este o lungă răbdare (NEWTON)
  • În știință, întâmplarea favorizează pe cei pregătiți (PASTEUR)
  • Invenția este sfârșitul căutării (GOETHE)
  • Învăț mereu (MICHELANGELO)
  • Un om nu este mai mult decât altul dacă nu munceste mai mult decât el (CERVANTES)
  • Fii pasionat în munca ta (PAVLOV)

    Și acum, vă invit să rezolvați :

    Care este ordinea caselor
    Pietrele Pietrei Craiului
    Ce vârste au copiii
    Fotbal
    La grădina zoologică
    Moneda falsă + bonus ...
    Probleme cu enunț scurt
    Probleme cu bețe de chibrit
    Numarați patrulaterele
    Este 2 egal cu 1 ?
    În "Romanian Top 100" sunt în pozitia .
    Dacă v-a plăcut site-ul meu

    Înapoi, la prima pagină

    Email : misumal@yahoo.com
    hi,hi,hiii... ti-am ghicit ipeu':)